Feminist in de politiek Stem 23 mei Arina Angerman PvdA nr: 15

Sinds 1979 - het jaar dat ik voor de eerste keer stemde voor het Europees Parlement - ben ik een bewuste feminist. Ik kocht toen feministische klassiekers zoals Simone de Beauvoir De tweede Sekse en Aletta Jacobs Herinneringen, en voerde met studenten V/M heftige discussies over abortus. Vanuit mijn opleiding Sociale en Politieke Geschiedenis in Groningen hecht ik aan terugkijken. Vanuit mijn grote passie voor politiek werk ik graag samen vooruit! 
Net als Frans Timmermans ondertekende ik de plechtige belofte van de Europese Vrouwenlobby (EVL). Sinds oktober 2014 vertegenwoordig ik de vroegere Wereldbond voor Vrouwenkiesrecht (nu International Alliance of Women) in het bestuur van de EVL. Ik werkte mee aan de ontwikkeling van de 50:50 campagne voor een feministisch Europa.
Op blog angermaneuropa.blogspot.com deel ik sinds 2011 mijn eigen feministische inspiratie. De drie populaire berichten gaan over Playlist Stem 23 mei Arina Angerman,  Europese Vrouwenbelangen M/V 50/50 en Minder belastingparadijs NL. PES Women, 'Rooie Vrouwen', in de Europese partij van sociaal-democraten, besteedde in december 2018 in Lissabon speciaal aandacht aan het probleem van digitaal geweld tegen vrouwen in de politiek. Het thema geweld tegen vrouwen raakt ons allemaal. Weet jij dat meer dan 80% van de vrouwelijke parlementsleden in het Europees Parlement te maken heeft met psychologisch geweld?

Met veel plezier woon ik sinds 1994 in het gebied van postcode 1019 in Amsterdam. Ik geniet enorm van het blauw (het water) en het groen (de bomen). Vanuit mijn huurwoning op de zesde verdieping heb ik een prachtig uitzicht op het Lloyd Hotel. 
Net zoals in het Groningse Beerta, waar ik getogen ben, ben ik nog steeds lid van de Openbare Bibliotheek en maak er regelmatig gebruik van.

Er is alle reden om donderdag 23 mei te gaan stemmen. Wat er in Europa gebeurt, raakt ons allemaal! Denkt u maar aan minder plastic gebruiken; en gelijke betaling van vrouwen en mannen voor gelijk werk!  

Bent u ook voor?
* Vrijheid = Baas in eigen buik. (inspiratie SheDecides van Lilianne Ploumen) Omdat recht op een legale en veilige abortus een vrouw de kans geeft economisch zelfstandig te blijven. 
Arina Angerman
* Rechtvaardigheid = Minder belastingontwijking. (inspiratie TaxTour Paul Tang) Omdat fiscale rechtvaardigheid telt voor iedereen.
* Duurzaamheid = Minder plastic. (inspiratie ItsTime Frans Timmermans) Omdat klimaatverandering bij jezelf begint.

Stem dan 23 mei op Arina Angerman, links op foto, nummer 15 op de lijst voor de Partij van de Arbeid! Persoonlijke flyer 'Zeker zijn - van een sociaal Europa'


Website     ArinaAngerman.com
Twitter      @ArinaNoel 
Instagram @arina_angerman

Reacties