Social Media 4 Boomers Acties: LinkedIn 2009; Twitter 2010 en #eskills

Sinds 2009 ben ik op zoek naar nieuwe kansen om geld te verdienen. Mijn gebruik van Social Media betekende toen het aantal met mij verbonden personen (connections) op LinkedIn uitbreiden en leren twitteren als @ArinaNoel

2009 - LinkedIn
Ik schreef over online netwerken LinkedIn & Twitter twee blogs in het Forum op Ketens & Netwerken (Platform over samenwerken en kennisdelen met ICT). De bijdragen over web seminar 'Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken' door netwerkexpert Jan Vermeiren, en de 'leren door te doen' workshop 'Profileer jezelf met Twitter en LinkedIn' door Jeanet Bathoorn tijdens Women on the Web (#WoWW2009) zijn nu bijna 22.000x gelezen. In juni 2009 waren er 1.3 miljoen mensen op LinkedIn in NL. De vijf reacties op het Forum gaan over 't gebruik van (leuke) groepen of status update op LinkedIn. 

2010 - Twitter
In 2010 blijf ik mijn connections op LinkedIn uitbreiden, reageer ik 1x per maand in groepen en schrijf ik tweewekelijks een update. Online kennis en informatie delen doe ik vooral op Twitter en gebruik daarbij de tips van @JeanetBathoorn 'wees persoonlijk' en 'geef veel weg'.  Elke dag 'n aantal tweets lezen en sturen is erg leuk om te doen. Ik word er gelukkig van en heb contact met gelijkgestemden. De grootste toegevoegde waarde is het in tweets en volgers kunnen verbinden van de verschillende netwerken uit mijn leven: vrouwengeschiedenis, politieke participatie, internet, kennisnetwerken en social media. Dankzij Twitter legde student Adilca Rodrigues in maart met mij contact voor een interview als redacteur van Tipje van de Sluier vrouwengeschiedenis in nederland uit 1984.

Resultaat Acties
Wat zijn mijn belangrijkste resultaten van acties op LinkedIn en Twitter?
- zorgde ervoor dat ik net als bij Internet bij de eerste 20% actieve vrouwen ben op LinkedIn en Twitter;
- schreef een bijdrage (pagina 140/1) over mijn ervaring met LinkedIn en Twitter voor het eerste Get Social boek van Jeanet Bathoorn. "De tweets van en naar de mensen die ik volg, geven me informatie over innovatieve ontwikkelingen!" 

EU en 'enhancing e-skills' van vrouwen
Mijn inhoudelijke focus als hoogopgeleide 55-plusser voor inspirerende kansen op werkzaamheden formuleer ik als: Europa, Digitale Samenleving en vrouwen. "Een thema voor eigen activiteiten, kennis delen en netwerken verbinden biedt Digitale Agenda van Eurocommissaris Neelie Kroes. Immers miljoenen vrouwen maken door een gebrek aan computervaardigheden geen gebruik van online sociale netwerken en digitale dienstverlening. Een urgent maatschappelijk probleem zeker in relatie tot de gewenste hogere arbeidsparticipatie van vrouwen onder andere als ondernemer." bron sollicitatiebrief maart 2010 
Ik formuleer in juni als ambitie me bezig te (gaan) houden met gelijke participatie en kansen M/V in de digitale samenleving. Neelie Kroes heeft het over 150 miljoen 'digitale maagden' in de EU en Kroonprins Willem-Alexander heeft 't in zijn toespraak 'Van digibeet naar digibeter' over 3 miljoen digibeten in NL. Op dat moment zijn er (nog) geen projecten gericht op 'enhancing e-skills' van specifieke groepen vrouwen (laagopgeleide oudere of langdurig werkeloze) bij 't toenmalige programma Digivaardig & Digibewust. 

Kortom, 
ik wil werk doen dat ertoe doet, dat innovatief is en met reizen, politiek, internet en vrouwen te maken heeft. Voor mij zijn 'digibeten' op dat moment vooral vrouwen (en mannen) die onvoldoende social media e-skills hebben. Sinds mei 2009 ben ik tijdens het offline netwerken het starten als zelfstandige aan het verkennen. Mijn sterke rollen zijn die van een expert die denkt en doet, die mensen uit verschillende generaties verbindt, en die online informatie en kennis deelt. Als offline en online netwerker ben ik een authentieke en enthousiaste verschijning.

Noot
Verhoogde door gedrag systematisch mijn online zichtbaarheid: LinkedIn aantal relaties groeide naar ? ; verstuurde ? tweets en kreeg followers ? op Twitter (oeps ... blijk ik pas sinds 2012 maandelijks bij te houden)
      


Reacties