vrijdag 10 april 2015

Get Social: Babyboomers die informatie delen op social media?!

4 jaar geleden schreef ik een blog over Jeanet Bathoorn haar eerste Get Social Online netwerken voor beginners boek waarin ook een interview met mij staat. Nu zijn er 25.000+ exemplaren van de verschillende edities verkocht. Dit blog gaat over Get Social in Business, de geactualiseerde editie van november 2014. Met verschillende recensies ben ik het helemaal eens: duidelijke en leuke uitleg met inspirerende tips die praktisch toepasbaar zijn. Voor dit blog concentreer ik me op hoofdstuk 1 Wat verandert er allemaal? De redenen daarvoor: verschillende generaties verbinden en informatie (content) delen voor en door (Baby) Boomers. 

Verschillende generaties 
De generaties die opgroeien na de val van de muur in Berlijn en de VN-Wereldvrouwenconferentie in Beijing, waren 25 in november 2014 of zijn in september 2015 20 jaar. Ze zijn nu gewend om overal online te zijn en snel antwoorden te vinden. Leuk en inzicht gevend citaat van Jeanet ''de jonkies gebruiken social media alleen om contact met hun matties te onderhouden'' (p 13). 
Wat gebruikte jij om te communiceren of te informeren? Een vaste telefoon met draaischijf om te bellen of papieren fictie en non-fictie boeken om te lezen, (samen) luisteren naar op een pick-up draaiende lp's of (concept) berichten versturen met de fax naar iemand waar je mee samenwerkte? Ben jij net als ik een (Baby) Boomer, geboren tussen 1946 en 1960 of net als Jeanet Bathoorn een X-er (bijnaam 'Generatie Nix') geboren tussen 1961 en 1981?
De beschreven 'jonkies' behoren vooral tot de Generatie Z. Ze zijn 'Digital Natives' en volgens Jeanet (p 19) geboren tussen 1992 en 2010. 
Get Social in Business

Kennis en informatie delen
Wat hebben Babyboomers en Generatie Z met kennis? Boomers vinden 'kennis is macht' en Z's 'delen gemakkelijk hun kennis'. Van de Z's spreekt mij vooral aan: 'delen is vermenigvuldigen' en van de Boomers: 'meten is weten'. Wel heeft Generatie Z liever kennis en informatie van hun sociale (netwerk)vrienden/vriendinnen en de Boomers M/V liever uit e-mail nieuwsbrieven of uit via Google gevonden links.

Ben jij een Babyboomer? 
Hoe snel maakte jij gebruik van een nieuwe dienst als internet of e-mail? Behoorde je tot de grootste groep mensen die rond de eeuwwisseling online ging? 
Wil je of moet je nu de stap zetten van e-mailen naar kennis en informatie delen via social media? 
- Ben jij een professional, bestuurder of zelfstandige die online veilig kennis of informatie wil delen en meer over 't wat en hoe van social media wil weten?
- Wil jij je goede doelen (ANBI's) helpen om waardevolle informatie te delen en wil je dat anoniem (laten) doen?

Zo ja, neem voor meer informatie over mogelijkheden en resultaten van social media advies & acties contact op met arina.angerman[at]gmail.com van Social Media 4 Boomers. 
Arina is een persoonlijke adviseur en ambassadeur voor Babyboomers, hun werk en goede doelen. (Noot 2+3)

Noot 1 Blog over eerste Get Social en interview met mij http://angermaneuropa.blogspot.nl/2011/04/online-netwerken-voor-beginners-boek.html
Noot 2 Blog over (Baby) Boomers die een leven lang leren: NU social media e-skills leren? http://angermaneuropa.blogspot.nl/2014/09/boomers-v-leren-een-leven-lang-nu.html
Noot 3 Arina Angerman schrijft blogs, voert acties uit en geeft advies over social media aan Babyboomers ArinaAngerman.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten