Netwerken, feminisme en leven lang leren: Advies+

Ik hou ontzettend van offline en online strategisch te netwerken. Ik krijg er inspiratie van en vind 't leuk om mensen en organisaties te helpen door ze te verbinden. 1 Op 22 september 2015 neem ik deel aan een Webinar van Petra Iuliano. Ik ken Petra bijna vijf jaar op Twitter @PetraIuliano en hoor haar stem nu voor 't eerst. Door het volgen van haar Webinar ontdek ik opnieuw - net als door deelname aan enkele seminars bij de Open Circles Academy in 2014 - de sterke samenhang tussen persoon, goed doel en ideale klant. 

Persoon en goed doel
Mijn goed doel is feminisme oftewel vrouwenrechten = mensenrechten. Ik schrijf blogs over biografieĂ«n met deze invalshoek. Het blog met de meeste pageviews gaat over powerfeministe Neelie Kroes. 2 Vanuit mijn verlangen om samen met anderen te werken aan een betere wereld voor vrouwen en mannen ben ik actief lid van een politieke partij en een vrouwenorganisatie: crowdsourcing. Ik besteed 8-12 uur per week aan deze maatschappelijke activiteiten voor gelijke rechten en mogelijkheden van vrouwen en mannen.
De voorgangers van deze politieke partij en vrouwenorganisatie zijn opgericht in 1894. 3 Ik deed onderzoek naar beide organisaties in de jaren 30, 40 en 50 van de vorige eeuw als student geschiedenis in Groningen en ben er nu zo'n 25 jaar lid van. Als geschiedkundige hou ik ervan om verbonden te zijn met het verleden, kijk ik graag (5, 10 of 20 jaar) achteruit en werk ik al drie decennia vooral vooruit :-) 4

Ideale klant 
Het vooruit werken gericht op een betere toekomst voor vrouwen en mannen van verschillende generaties en met diverse achtergronden komt door mijn ambitie van economisch zelfstandig te willen zijn en blijven. In 2011 was de helft van de vrouwen (52%) tussen de 20-65 jaar economisch zelfstandig tegen driekwart (74%) van de mannen. Voor een alleenstaande is dat in 2014 70% van het wettelijk minimumloon en dat is circa 900 Euro per maand. (Bron: Wikipedia en SCP) Gelukkig hoef ik als ICT professional, bestuurder, fondsenwerver en entrepreneur al jaren niet te leven van dit lage minimum. 
Financieel onafhankelijk blijven door te kunnen werken in een baan, onderneming of bestuur betekent voor jou en mij een leven lang leren van nieuwe digitale vaardigheden - eskills - zoals Internet en e-mail in de jaren 90 en social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook NU. Immers leven is leren!
Behoor jij tot mijn ideale klant? Ben jij een (Baby) Boomer geboren tussen 1946 en 1960? Wil je de eerste of volgende stappen zetten van e-mailen naar veilig informatie en kennis te delen op social media? Wil jij je goede doelen (ANBI's) helpen om waardevolle standpunten en acties te delen? De verhoging van de AOW-leeftijd van 65 jaar naar ... betekent ook dat wij - Boomers - nieuwe digitale vaardigheden moeten blijven leren! 

Vragen voor Advies+?
  • Hoe kan ik je helpen als ondernemer, professional of bestuurder om (nieuwe) eSkills beter te leren gebruiken?
  • Welk probleem heb jij als Boomer over je inzet op LinkedIn, Twitter of Facebook?
Arina Angerman helpt je graag 1x gratis 20 minuten via Whatsapp. Stuur je vraag en 06 aan arina.angerman[@]gmail.com en krijg binnen 48 uur een antwoord. Help jezelf en je organisatie of bedrijf, stel een vraag en hoor hoe je eigen social media beter kunt gebruiken!
Noten 
1 Blog Meerwaarde offline en online netwerken 
2 Blog Biografie Neelie Kroes
3 Een politieke partij is PvdA, voorganger is SDAP, en een vrouwenorganisatie is Vrouwenbelangen, voorganger is Vereniging voor Vrouwenkiesrecht.
4 Blog Crowdfunding als social entrepreneur


Arina Angerman schrijft blogs, voert acties uit en geeft advies over social media aan (Baby)Boomers V/M.

Reacties

Een reactie posten