woensdag 4 november 2015

Meer vrouwen in #ICT betekent 4xC = kansen Babyboomers?!

3 miljoen van de Nederlandse vrouwen zijn financieel niet zelfredzaam. En 50% vrouwen zijn financieel afhankelijk?! (Noot 1) Meer vrouwen in ICT betekent (meer) kansen om dat wel te worden!
magvilla.nl/magazine/254/lof
Tijdens de Code to Change eSkills bootcamp ontving ik een prachtige glossy van Lof over Vrouwen & IT van Geke Rosier, oprichter RightBrains, die ik ken sinds de publicatie Ronde vormen in IT

ICT rolmodellen voor Boomers?!
Helaas staat in de geweldig inspirerende speciale editie van Vrouwen Lof IT met 19 rolmodellen geen enkel verhaal over een IT professional van mijn generatie: de Babyboomers. De groep die volgens social media expert Jeanet Bathoorn tussen 1946 en 1960 geboren is. Een hele goede vriendin van mij werd vorig jaar 55. Zij is daarmee een Boomer en haar AOW-leeftijd is nu minimaal 67. Zij is een top expert in de C van communicatie en content: informatie/data verzamelen en analyseren! 
Volgens Geke Rosier ''gaan steeds meer banen zich afspelen op het snijvlak van data, technologie, analyse en informatie'' (p 6 Lof). Mijn goede vriendin kan prima in dat soort ICT banen werken :-) 
Mijn eigen ICT ervaring is ook vooral met de C van Communicatie (online en offline netwerken), Connect (mensen en thema's verbinden), Content (inhoud ontwikkelen en hergebruiken) en Co-creatie (samenwerken met diverse organisaties en generaties) : 4xC. (Noot 2) Meer vrouwen in ICT betekent meer gebruik gaan maken van de C-skills van Boomers die als vrouwen een achtergrond hebben in innovatie, communicatie, informatietechnologie en management! Zij hebben immers ruime ervaring in hoe zich staande te houden in een wereld waarin mannen oververtegenwoordigd zijn :-)

Digitale economie biedt Babyboomers kansen!
Sheryl Sandberg van Lean In. Vrouwen, werk en de weg naar succes bereikte de ICT top bij Facebook zonder technische bagage. Net als een voorbeeldvrouw in de politiek: power lady Neelie Kroes EU Commissaris Digitale Agenda (2009-2014). (Noot 3) De digitale economie biedt mogelijkheden voor vrouwen van diverse generaties! Welke app die er toe doet, wil jij ontwikkelen met en voor Babyboomers? Inspiratie kan de app van www.talkingdress.nl zijn (p 65 Lof). Welk sociaal-maatschappelijk probleem op het terrein van een leven lang leren en ICT kansen voor vrouwen wil jij samen met #HeForShe's uit diverse generaties oplossen en daarmee de wereld beter maken?!

Vragen voor call-to-action Advies++
- Hoe kan ik je helpen als ICT ondernemer of bestuurder van een NGO om (nieuwe) eSkills met meer resultaat te leren gebruiken?
- Welk probleem heb jij als Boomer bij je inzet op LinkedIn, Twitter of Facebook?
Arina Angerman (Noot 4) helpt je graag 1x gratis 20 minuten via Skype. Stuur je vraag aan arina.angerman[at]gmail.com en krijg binnen 48 een antwoord over 't tijdstip.
Help je bedrijf of NGO, stel je vraag en zie via Skype hoe je social media beter kunt gebruiken! 

Meer informatie
1. Eind 2018 https://www.scp.nl/Nieuws/Economische_zelfstandigheid_vrouw_krijgt_in_relatie_weinig_prioriteitDe economische zelfstandigheid van vrouwen is ruim 60% volgens de Emancipatiemonitor.
2. In 1995 gebruikte ik de kracht van Internet (IT) en Communicatie - blog "E-mailen is een van de leukste dingen die ik tot nu toe op het NGO-Forum (tijdens de vierde Wereld Vrouwen Conferentie in China) heb gedaan. Ook omdat het nieuw voor mij is". 
3. Wat is het geheim van NEELIE Kroes' succes? - blog
4. Website Social Media 4 Boomers Arina.Angerman.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten